Close

Fabrikanten

   Ariston

  Ariston is een Italiaans merk dat staat voor kwaliteit, vertrouwen en maximaal comfort. Ariston is expert in verwarmingproducten en warm watervoorziening en maakt deel uit van de Ariston Thermo Group. 

  Ariston biedt aan de consumenten de volgende producten aan:

  • Verwarming
  • Producten werkend op hernieuwbare energie
  • Apparaten voor de voorziening van sanitair warm water
  • Airconditioning

  Als expert verdeelt Ariston in bovenstaande rubrieken zijn gamma in meer dan 150 landen en ook wij als Esanico hebben 100% vertrouwen in het gamma van Ariston. Vele gezinnen kiezen voor Ariston in hun zoektocht naar een degelijke warmtepompboiler, elektrische boiler, gasboiler of airconditioners. Ariston heeft voor elke nood van elk groot of klein gezin een antwoord.

  Daarnaast is Ariston gekend om zijn zeer uiteenlopend gamma van groene energie of NUOS gamma. NUOS staat voor besparing, groen en duurzaam ZONDER te moeten inboeten aan comfort. Ariston combineert supersnelle actietijden met supersnelle terugverdientijd. Een kleine en voordelige investering die zorgt voor een zeer hoog rendement.

  1 - 3 van de 3 producten.
  1 - 3 van de 3 producten.

  U kunt bij ons terecht voor het volledige gamma van Ariston. Ariston biedt in de volgende rubrieken een ruim gamma van producten aan, afhankelijk van uw woning of gezin zal het ene artikel voor u doeltreffender zijn dan het andere. Wij overlopen even de verschillende rubrieken binnen het gamma van Ariston:  1. Ariston heeft een gamma dat werkt op hernieuwbare energie. Vandaag de dag zijn warmtepompen en warmtepompboilers zeer populaire toestellen. Ariston heeft hier op ingespeeld en heeft de NUOS-reeks ontworpen als sanitaire warmtepompen of anders genaamd warmtepompboilers.

  2. Wie elektriciteit wenst te verbruiken, denk maar bij photovoltaïsche zonnepanelen, of wie gas wenst te verwijderen uit zijn woning, kunnen elektrische boilers nog steeds de oplossing zijn. Ariston biedt zowel keukenboilers, als slim elektrische boilers als gewoon standaard elektrische boilers aan.

  3. Gasboilers of voorraadboilers op gas: Ariston bood vroeger de Optima en de Optima V aan. Wegens de nieuwe Lownox normen is de Optima met open schouw moeten gewijzigd worden om te voldoen aan die nieuwe normen. Hierdoor is de nieuwe Ariston SGA X op de markt gekomen. Het gesloten Ariston toestel Optima V is nog steeds vekrijgbaar in de versies 150 liter en 185 liter.

  4. Ariston Airconditioning: De Ariston koeltoestellen zijn zowel verkrijgbaar voor verwarming en verkoeling en zijn zowel in de monosplit als in de multisplit te bestellen.


  Ariston warmtepompboilers


  De Ariston warmtepompboilers, de NUOS-reeks, combineert maximaal comfort met duurzame energie, besparingen op uw energiefactuur in combinatie met een respectvol beleid van de planeet en innovatie in samenwerking met bewust groene ontwikkeling. Kortom de Aristo NUOS - reeks is het neusje van de zalm op het gebied van hernieuwbare energie.


  De warmtepompboilers van Ariston zullen steeds voldoen aan de behoeften van de gezinsleden en zullen steeds hun comfortwens positief beantwoorden. Het elektriciteitsverbruik zal steeds tot een minimum gebracht worden, daar de onuitputtelijke (gratis) energiebron, namelijk buitenlucht, gebruikt wordt. Daarom kunnen we spreken van één woord dat Ariston samenvat: efficiëntie! Ariston heeft steeds willen innoveren om zoveel mogelijk energie te kunnen besparen en dus de energiefacturen van hun gebruikers te doen dalen. Uiteraard er wordt nooit ingeleverd op het gebied van comfort. De klanten blijven genieten van hun Ariston toestellen.


  De Ariston Nuos - reeks is bruikbaar voor zowel nieuwprojecten als renovatieprojecten en kan steeds gebruikt worden op een traditionele elektrische boiler te vervangen. Dat maakt de Ariston warmtepompboilers juist zo interessant. Bent u nog steeds niet overtuigd van het merk Ariston? Dan helpen misschien onderstaande uitleg:


  Ariston warmtepompboilers hebben de laagste opwarmtijd op de markt, kunnen tot wel 80% besparen op energie in vergelijking met klassieke elektrische boilers met een gelijke capaciteit en hebben de hoogste COP op de markt. *


  (*) Gegevens zijn bepaald door Ariston en zijn afhankelijk van concrete toestellen. 


  Ariston Nuos Plus


  De Ariston Nuos Plus warmtepompboiler bestaat uit vier verschillende versies:  • Ariston Nuos Plus 200 warmtepompboiler

  • Ariston Nuos Plus 250 warmtepompboiler

  • Ariston Nuos Plus 250 system warmtepompboiler

  • Ariston Nuos Plus 250 Twin System warmtepompboiler


  De Ariston Nuos Plus warmtepompboilers zijn verkrijgbaar met een inhoud van 200 of 250 liter. Bovenstaande warmtepompboilers zijn vrij identieke toestellen, maar toch hebben zij een belangrijke verschillen. Die verschillen tussen de vier Ariston warmtepompboilers zitten hem in de inhoud en de warmtewisseler.


  De gewone Ariston Nuos Plus is verkrijgbaar in ofwel een 200 liter versie ofwel een 250 liter versie. De Ariston Nuos Plus System en de Ariston Nuos Plus Twin system hebben dezelfde inhoud maar hebben extra warmtewisselaars, namelijk de eerste heeft één extra warmtewisselaar en de tweede heeft twee extra warmtewisselaars. Dankzij deze extra warmtewisselaars is er een mogelijkheid om uw Ariston warmtepompboiler te integreren in een zonne-energiesysteem of andere energiebron.


  Ariston Nuos Evo


  In tegenstelling tot bovenstaande warmtepompboilers, de Nuos Plus, is de Ariston Nuos Evo warmtepompboiler geen staand model maar een muurmodel. Deze mogelijkheid bestaat daar het gaat over een geringe inhoud: namelijk 110 liter. Hierdoor is dit compact model ideaal om een traditionele elektrische boiler te vervangen. Deze compacte warmtepompboiler van Ariston is dus uiterst geschikt voor kleinere gezinnen en neemt geen oppervlakte op de vloer in beslag. 


  Ariston Nuos Primo HC


  We zijn het er allemaal over eens: de aanschaf van een warmtepompboiler is een serieuze hap uit ons budget. Niet iedereen kan zich dus een Ariston Nuos warmtepompboiler met een relatief grote inhoud (meer dan 200 liter)  permiteren. De Ariston Nuos Primo HC warmtepompboiler speelt hierop in en dankzij dit model van Ariston warmtepompboiler wordt goed presteren met een ecologisch uitgangspunt gecombineerd met een budgetvriendelijke prijs. De Ariston Nuos Primo is de perfecte prijs-kwaliteitsverhouding.


  De Ariston Nuos Primo warmtepompboiler is verkrijgbaar in twee versies: één met een inhoud van 200 liter en één met een inhoud van 240 liter. Deze Ariston warmtepompboiler kan eigenlijk beschouwd worden als de iets meer eenvoudige versie van de Ariston Nuos Plus.


  Hoe werkt eigenlijk de Ariston warmtepompboiler?


  Een warmtepompboiler werkt eigenlijk op een heel eenvoudige maar zeer prachtige manier. Het toestel haalt zijn energie uit de buitenlucht en zal die onttrokken energie gebruiken om het water dat zich bevindt in de voorraadboiler op te warmen. Uit de buitenlucht wordt er dus de warmte onttrokken dankzij een opeenvolging van processen die zich plaatsvinden in de compressor waar zich ook de koelvloeistof bevindt. Die warmte wordt dus zoals hierboven vermeldt doorgegeven aan het water in het reservoir. In dit gedeelte van het verhaal wordt er geen energiebron gebruikt, anders dan de gratis buitenlucht. Het enige waarvoor wel elektriciteit nodig is, is voor de ventilator van de Ariston warmtepompboiler die ervoor zorgt dat de buitenlucht in het toestel gezogen wordt en de compressor die ervoor zorgt dat de koelvloeistof in de systeem circuleert. 


  Kunnen we elektrische boiler combineren met hybride technologie?


  Ja, het antwoord op deze vraagd is de Ariston Lydos Hybrid. De Ariston Lydos Hybrid combineert het rendement van een warmtepomp door de hybride technologie met de weerstand van een elektrische boiler. Hierdoor bespaart hij ongeveer 50% op de energiefactuur in vergelijking met een traditionele boiler. Dankzij zijn compact uiterlijk en zijn inhoud van 100 liter kan de Ariston Lydos Hybrid beschouwd worden als een ideale vervanging van een elektrische boiler.


  Wat zijn de voordelen van de Ariston Lydos Hybrid?  • De Ariston Lydos Hybrid produceert 15% sneller warm water dan een gewone elektrische boiler. Wanneer het water in het reservoir van de Ariston Lydos Hybrid volledig warm is, wordt dit weergegeven met een lampje op het toestel.

  • De Lydos Hybrid boiler van Ariston werkt met I-memory technologie. Dit betekent dat het toestel uw gewoontes gaat analyseren  om zo de meest efficiënte manier van werken te bepalen. Op deze manier zal de Ariston Lydos Hybrid uw behoeften volledig kunnen beantwoorden met het hoogst mogelijke rendement.

  • Wanneer we de montagebeugels van de Ariston Pro Evo 100 gaan vergelijken met de beugels van de Ariston Lydos Hybrid zullen we zien dat deze overeenkomen. Dit betekent dat de aansluitingen kunnen bewaard blijven en er dus absoluut geen aanpassingen moeten uitgevoerd worden wanneer we onze Ariston elektrische boiler willen wijzigen door de Ariston Lydos Hybrid.


  Ariston elektrische boilers


  Hoe bepaal ik de inhoud van mijn elektrische boiler?


  Om te voldoen aan de behoeften van het gezin en om voldoende comfort te bieden, is het uiterst belangrijk dat u voor een elektrische boiler kiest met voldoende inhoud. Een huishouden bestaande uit twee personen verbruikt minder water dan een gezin van twee volwassenen en drie kinderen. Het spreekt dus voor zich dat het gezin bestaande uit vijf personen een groter reservoir moeten hebben dan het gezin bestaande uit twee personen. We moeten hier ook rekening houden met de gelijktijdigheidsfactor van het waterverbruik. Hoeveel mensen kunnen en zullen tegelijk water verbruiken en meer bepaald nood hebben aan warm water.  Aantal gebruikers (Gelijktijdig)Tappunten van warm water (Voorbeelden)Boiler met aan te raden inhoud van reservoir
  1Douche OF wasbak keuken10-15-30 liter
  2Douche EN lavabo badkamer50-75 liter
  3Douche EN wasbak keuken EN lavabo badkamer75-100 liter
  3-4Bad EN douche En lavabo badkamer100-150 liter
  4+Bad EN douche EN lavabo badkamer EN wasbak keuken200-200+ liter

  Welke elektrische boiler moet ik kiezen?


  De keuze van uw Ariston elektrische boiler hangt af van verschillende factoren:  • Inhoud van uw elektrische boiler van Ariston zoals hierboven is uitgelegd: kleine tegenover grote inhoud

  • Natte weerstand: deze weerstand is rechtstreeks in het water geplaatst of droge weerstand: weerstand wordt beschermd door een huls waardoor er minder kalkaanslag is

  • Hoeveel ruimte heb ik ter beschikking om mijn elektrische boiler te installeren? Indien het gaat over een wijziging van een doorstromer op gas naar een elektrische boiler, kunt u opteren voor een ultra-platte Ariston elektrische boiler.


  Het overgrote deel van de Ariston elektrische boilers beschikken over de ECO EVO functie. Deze functie speciaal ontworpen door Ariston analyseert de gewoonten van de gebruikers en memoriseerthet verbruik van warm water. Hierop zal de Ariston elektrische boiler zich baseren om de geschikte hoeveelheid warm water te voorzien op elk verschillend tijdstip. U zult het warm water ter beschikking hebben want u normaal gezien verbruikt. Hierdoor wordt er niet voor niets warm water voorzien en combineert hij comfort met energiebesparing.


  Welke elektrische boilers heeft Ariston in haar gamma?  • Keukenboiler: De Ariston Andris Lux Eco keukenboiler is de vernieuwde versie van de Cupido Evo. Het is een keukenboiler dat beschikbaar is in zowel een versie onderbouw als bovebouw voor een installatie onder of op de gootsteen. De inhoud van deze Ariston keukenboiler varieert van 10, 15 to 30 liter.

  • Ultra-platte elektrische boiler: De Ariston Velis Evo Plus elektrische boiler is een zeer compacte en ultra dun toestel met een diepte van louter 27 cm. Daarnaast is het een zeer flexibel toestel daar het zowel horizontaal als verticaal kan gemonteerd worden. Dankzij de multipositie en de platte rechthoekige vorm kan de Ariston Velis Evo Plus bijna overal gemonteerd worden. Dit toestel is de ideale vervanger voor uw doorstromer op gas die u wenst te vervangen. Deze elektrische boiler van Ariston is verkrijgbaar in een inhoud van 45, 65 en 80 liter. De 80 liter versie is daarnaast ook verkrijgbaar in een WiFi-versie. Dankzij deze wifitechnologie kunt u uw Ariston Velis Evo Plus van op een afstand programmeren en kunt u steeds uw energieverbruik en verbruikspatronen bekijken.

  • Standaard elektrische boilers: Ariston Vertuo, Ariston Sageo, Ariston Pro1 ECO en Ariston Initio. Deze elektrische boilers zijn vergelijkbare modellen en zijn verkrijgbaar in uiteenlopende inhouden (75 - 300 liter), met een natte of droge weerstand, horizontaal of verticaal, wandmodel of staand model en mono of tri-fasig.


   Ariston gasboilers


  Ariston heeft ook gasboilers in haar gamma. De gewenste inhoud van uw gasboiler kan eigenlijk op dezelfde manier bepaald worden zoals hierboven beschreven bij een elektrische boiler. Een belangrijker gegeven om de juiste gasboiler te bepalen, hangt eerder af van type uitgang van de rookafvoer. Heeft u een schouw of een gedwongen rookgas afvoer voorzien?   • Ariston SGA X gasboiler: Deze Ariston gasboiler is de vervanger van de Ariston Optima gasboiler. Wegens de nieuwe Lownox normen moeten de fabrikanten van gastoestellen met schouw hun toestellen aanpassen om te blijven voldoen aan deze normen. Hierdoor is de Ariston Optima gasboiler van de markt gehaald en is de Ariston SGA X gasboiler in de plaats gekomen. Deze gasboiler is verkrijgbaar in drie versies: 120 liter, 160 liter en 200 liter.

  • Ariston Optima V gasboiler: Deze Ariston gasboiler werkt met een gedwongen rookafvoer en moet steeds gemonteerd worden in combinatie met een concentrische buis. Deze Ariston Optima V gasboiler is verkrijgbaar in twee versies: 150 liter en 185 liter.


  Wat is het voordeel van de Ariston gasboilers?


  Het voordeel van een Ariston gasboiler is het hoog warmtecomfort van de toestellen. Aangezien het werkt met verwarming op gas heeft u steeds warm water ter beschikking en hoeft u niet te wachten totdat het water verwarmd is zoals bij een elektrische boiler.


  Ariston airconditioning


  Ariston voorziet ook koeling in onze woningen, naast verwarming. Dankzij de airconditioning van Ariston wordt steeds het ideale klimaat verzorgd in de woning om een volledig comfortgevoel te verkrijgen. Ariston heeft de Ariston Nevis Plus op de markt gebracht. Deze Ariston airconditioning is een inverter toestel en is verkrijgbaar in zowel de mono split als de multi split versie.


  Vanaf 2025 zal het gebruik van koelgas R410 verboden zijn en Ariston heeft hier al op ingespeeld. De nieuwe Ariston Nevis Plus werkt met het R32 koelgas. Dit koelgas heeft amper impact op het klimaat, er is minder hoeveelheid koelgas nodig om hetzelfde vermogen te verkrijgen en onderhoud en installatie zijn compatibel.


  De Ariston Nevis Plus airconditioning kunt u combineren met het accessoire "wifi-kit" waardoor u controle kunt hebben op uw toestel zowel thuis als op verplaatsing en heeft u steeds toegang tot uw toestel via de zeer handige App.

  Close