Close

Fabrikanten

   Jaga

  Jaga is een buitenbeentje in radiatorland. Als familieonderneming durft Jaga anders te denken en af te wijken van de traditionele paneelradiator vervaardigd uit staal.

  Bij Jaga kunt u kiezen uit de volgende modellen, over het algemeen decoratieve innovatieve designradiatoren:

  • Decoratieve handdoekradiatoren, welke ook verkrijgbaar zijn met een elektrische weerstand
  • Verticale designradiatoren, Jaga heeft verticale radiatoren in haar gamma die elk een plaats kunnen hebben in een bepaald interieur. De meest ondenkbare plaats voor een radiator kunt u opvullen met een Jaga Verticale radiator: Denk maar aan de Jaga Iguana Corner of de Jaga Iguana Angula Plus. Voor Jaga is geen enkele radiator té ruimdenkend.
  • Jaga inbouwradiatoren die bedekt worden met bijhorende roosters uit hout, aluminium, ...
  • Jaga vrijstaande radiatoren die niet gemonteerd worden aan de muur, maas vrij in de ruimte geplaatst worden. Dé ideale roomdevider.
  • Jaga horizontale radiatoren, welke over het algemeen beschikken over het LOW-H2O principe.

  Bij Esanico kunt u terecht voor het volledige gamma van Jaga-radiatoren en zijn bijhorende radiatoronderdelen zoals aansluitingssets. Daarnaast helpen wij u verder met de correcte berekeningen om het juiste vermogen of de juiste afmetingen van uw radiator te bepalen.

  Er zijn geen producten van dit merk beschikbaar.

  Jaga radiatoren


  Naast Henrad is Jaga ook een A-merk op het gebied van radiatoren. Jaga staat voor kwaliteit, innovatie, design en "anders durven denken". Jaga vernieuwt en durft buiten de lijntjes te kleuren, maar biedt daarnaast ook een ruim gamma aan eerder traditionele radiatoren. Samengevat biedt Jaga radiatoren aan voor om het even welk interieur of smaak van de klant. Naast Henrad zijn wij bij Esanico gespecialiseerd in Jaga radiatoren. In tegenstelling tot Henrad hebben wij geen stockgamma van Jaga. Dit betekent dat wij Jaga radiatoren steeds op vraag van de klant bij de fabrikant moeten bestellen en dus leveringen niet onmiddellijk kunnen uitgevoerd worden. 


  Jaga heeft een zeer uitgebreid gamma aan radiatoren: horizontale radiatoren, verticale radiatoren, radiatoren met het LOW H2O principe welke uiterst zuinig zijn, handdoekradiatoren, inbouwradiatoren of vrijstaande radiatoren. 


  Jaga radiatoren met het LOW H2O principe


  Jaga is de ontwerper van het uiterst zuinige Low H2O principe in radiatoren. Hierdoor kunnen zulke Jaga radiatoren beschouwd worden als echte Energy Savers. De uiterst lichte Jaga radiatoren met low H2O principe hebben een supersnelle warmtegeleiding en dit maakt van dergelijke jaga radiatoren de zuinigste radiatoren. U kunt tot wel 16% energie besparen in vergelijking met standaard paneelradiatoren.


  Wat zijn juist de voordelen van zulke Jaga radiatoren? Wij sommen het even op:


  Lage watertemperatuur maar toch maximale warmte.


  Vanaf de bereikte temperatuur van 28ºC geeft de Jaga radiator reeds warmte af aan de omgevingslucht en begint hij dus de ruimte te verwarmen. Deze Jaga radiatoren werken dus met lage watertemperaturen. Juist omwille van die reden zijn het dé ideale radiatoren om samen te doen laten werken met een warmtepomp. Een warmtepomp behaalt juist zijn hoogste rendement wanneer zijn temperatuur het laagste is. Wanneer we dus een warmtepomp gaan combineren met traditionele paneelradiatoren gaan we de ruimte niet correct doen verwarmen. De warmteafgifte van een radiator wordt namelijk bepaalt door twee belangrijke factoren: de watertemperatuur en de oppervlakte van de radiator. We vertellen net dat een warmtepomp zijn hoogte rendement zal behalen wanneer de watertemperatuur laag is. Als we de watertemperatuur van onze Jaga radiator moeten verhogen om voldoende warmteafgifte te hebben, verliezen we alle voordelen van de warmtepomp. Een investering voor niets dus. De enige oplossing die we zouden hebben bij de traditionele radiatoren is het warmteoppervlakte van de radiator vergroten. Hier botsen we op een tweede probleem: overdimensionering. Om de verminderde warmteafgifte te compenseren door de lage watertemperatuur moeten we de radiator zo vergroten dat dit esthetisch volledig uit den boze is. Samengevat: traditionele radiatoren zijn niet compatibel met het warmtepompprincipe en zijn lage temperaturen. Jaga heeft hier dankzij de low H2O technologie een oplossing voor gevonden.


  De Jaga low H2O radiator is vervaardigd uit koper en aluminium. Het voordeel van koper en aluminum is dat het de warmte onmiddellijk doorgeeft aan de ruimte waar de radiator geïnstalleerd is. Het voordeel van dit materiaal verhoogd alleen maar bij lagere temperaturen. Dit is dus dé oplossing voor een combinatie met warmtepompen. Daarnaast beschikken deze Jaga radiatoren over aluminium lamellen die het warmteoppervlak van de radiatoren intern verhogen. Elke meter Jaga radiator beschikt over 180 aluminium lamellen. Van een warmteoppervlak gesproken! Daarnaast zitten intern in de Jaga radiator tot 16 koperen buizen verwerkt dat voor een maximale warmteoverdracht zal zorgen van het water naar de lucht.


  Heeft u een warmtepomp en wenst u uw woning te verwarmen met radiatoren, dan zijn de Jaga radiatoren die werken met de Low H2O technologie voor u dé oplossing.


  Het laag gewicht van de Jaga radiator draagt bij tot een lager energieverbruik.


  Het principe van de Low H2O technologie is zeer eenvoudig: Een kleine massa warmt sneller op dan een grote massa. Als we deze wet overbrengen naar radiatoren dan geldt het volgende: een radiator die weinig weegt omwille van het materiaal waarin het vervaardigd is en de zeer geringe waterinhoud die het bevat, zal sneller opwarmen dan een zware traditionele paneelradiator met veel meer waterinhoud.


  We gieten bovenstaande vergelijking in cijfers: Een standaard traditionele radiator, gemaakt uit stalen platen, beschikt over 7 liter water en weegt omgeveer 30 kg (Gegevens afhankelijk van afmetingen radiator). Hierdoor is de reactietijd alvorens er warmte zal afgegeven worden langzaam. Wanneer we een vergelijkbare radiator uit het Jaga gamma gaan nemen, maar dan met de Low H2O technologie en het aangepast materiaal, weegt dergelijke Jaga radiator 10 kg waarvan louter 1.5 liter water. Hierdoor is de reactietijd zeer snel en kan er 5 tot 15% energie bespaard worden in vergelijking met de verwarming met traditionele stalen radiatoren.


  Een Jaga radiator met een snelle reactie: zowel opstarten als stoppen.


  Een Jaga Radiator met Low H2O technologie is een uiterst regelbare radiator. Dankzij de geringe waterinhoud hebben we zeer snelle reactietijden, zowel met het beginnen verwarmen als het stoppen met verwarmen. De deur gaat even open om gerief binnen te laden, de Jaga radiatoren zullen onmiddellijk in gang schieten om de verloren warmte terug op te vullen. Maar ook omgekeerd, de wolken verdwijnen en een aangenaam zonnetje straalt binnen en warmt het huis mee op, de Jaga radiatoren Energy Savers zullen onmiddellijk hun verwarming stopzetten, daar de gewone radiatoren nog 20 minuten hun opgestapelde warmte zullen afgeven. Dankzij de kleine waterinhoud wordt er niet nutteloos verwarmd of wordt er niet te lang in een koude ruimte verbleven.


  Jaga radiatoren met Low H2O én DBE


  Wat is juist DBE? DBE staat voor Dynamic Boost Effect en is speciaal door Jaga voor de Low H2O radiatoren ontworpen om het vermogen nog tot 2 à 3 maal te verhogen. Hierdoor kan je opteren voor een zeer compacte Jaga radiator met een enorm vermogen. 


  DBE bestaat uit een soort van ventilatoren die in de radiatoren verwerkt zitten en die in gang schieten wanneer de warmtevraag ineens veel hoger is. DBE werkt zelfstandig en meet voordurend de temperatuur van de ruimte en van het water in de Jaga radiator. Wanneer de warmtevraag ineens zeer hoog is, zal DBE in gang schieten en zorgen voor een snellere opwarming, maar steeds op een modulerende manier afhankelijk van de temperatuur en de warmtevraag. Daarnaast beschikt het over een handmatige boostfunctie die ongeveer 15 minuten duurt om de extreem hoge en plotse warmtebehoefte kan beantwoorden. DBE is bijna onhoorbaar en heeft amper impact op het jaarverbruik, de boost-functie heeft een iets hoger geluidsniveau dan de comfortmodus.


  Wanneer is DBE voor een Jaga radiator interessant?


  Zoals we reeds hierboven hebben gemeld, werken warmtepompen en zonne-energiesystemen met een lagere watertemperatuur en worden er dus grotere radiatoren geëisd. Op esthetisch en ruimtelijk vlak zijn grotere radiatoren over het algemeen niet mogelijk. De Jaga radiator met Low H2O en DBE combineert het compact zijn met een enorm vermogen. Wanneer u een geringe ruimte beschikbaar heeft om radiatoren te plaatsen, kunnen deze Jaga radiatoren voor u een oplossing zijn. Bij renovatie naar warmtepompen, zonne-energie of condenserende ketels kunnen Jaga radiatoren met DBE ook de redder in nood zijn. Daarnaast kunnen uw verwarmingstoestellen 100% van hun rendement behalen dankzij deze principes.


  Welke modellen van Jaga radiatoren worden aangeboden?


  Bij Esanico verdelen wij het volledige gamma van Jaga, weliswaar als no-stock gamma. Maar de populairste modellen van Jaga bij onze klanten zijn de volgende modellen:  • Jaga Strada radiatoren: Een horizontale Jaga radiator die beschikt over de Low H2O technologie al dan niet met DBE.

  • Jaga Supernova radiatoren: Jaga radiator, ook horizontaal, die kan beschouwd worden als de kleinste radiator maar met een superkracht dankzij DBE en Low H2O

  • Jaga Vertiga radiatoren: Vertica Jaga radiator die verkrijgbaar is in een sober design maar ook in decoratieve versies.

  • Jaga Iguana radiatoren: Dé Jaga radiator bij uitstek die al zo lang op de markt is, dat het hét uithangbord is van Jaga. Daarnaast is deze Jaga radiator verkrijgbaar in zeer speciale versies om in een binnenhoek als in een buitenhoek te installeren.

  • Jaga handdoekradiatoren zoals de Jaga Sani Louvre of de Jaga Sani Ronde. Deze Jaga radiatoren zijn ook verkrijgbaar met een elektrische weerstand.


  Hoe bepaal ik de correcte afmetingen van mijn Jaga radiator?


  Om de correcte Jaga radiator te bepalen, moet u rekening houden met een aantal belangrijke factoren die de afmetingen en het model van Jaga mee zullen bepalen.


  1. Welk vermogen heeft u nodig voor uw Jaga radiator?


  Wij hebben een antwoord nodig op de volgende vragen:  1. Welke afmetingen heeft de ruimte waarin u de Jaga radiator wenst te installeren? (H-B-L)

  2. Wat is de gewenste temperatuur in de ruimte waar de Jaga radiator zal geïnstalleerd worden? (Zie ook hieronder)

  3. Gaat het over een goed of minder goed geïsoleerde woning?

  4. Een vrijstaande woning of een hoekwoning?


  2. Welke ruimte heb ik ter beschikking voor mijn Jaga radiator?


  Aan de hand van bovenstaande vragen kan ons technisch team het vermogen van uw Jaga radiator bepalen. Met het nodige vermogen kunt u de verschillende modellen van Jaga radiatoren overlopen: Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan een verticale radiator interessanter zijn dan een horizontale. Daarnaast bschikt een radiator met bepaalde afmetingen in het ene model over een ander vermogen dan een radiator in een ander model. De beschikbare afmetingen op uw muur en het vermogen zijn belangrijke gegevens om een selectie te maken in het Jaga gamma.


  3. Welke ruimte moet er verwarmd worden door een Jaga radiator?


  Een badkamer heeft een andere gewenste temperatuur dan een inkomhal of een slaapkamer. Afhankelijk van de ruimte die u moet verwarmen, heeft u een andere gewenste temperatuur. Deze gewenste temperatuur zal het gevraagde vermogen van uw Jaga radiator beïnvloeden.


  4. Welke aansluitingen zijn mogelijk van mijn Jaga radiator?


  Welke opties heeft u op het gebied van aansluitingen van uw Jaga radiator. Afhankelijk van hoe en waar uw leidingen geplaatst liggen, zullen sommige Jaga radiatoren mogelijk zijn en andere Jaga radiatoren niet. 


  Wanneer u een antwoord heeft op alle bovenstaande vragen, lijkt het voor ons eenvoudig om de correcte Jaga radiator te bepalen. Uiteraard staan wij u steeds bij om de juiste keuze te maken om te kunnen genieten van uw Jaga radiator.

  Close