Close

Verwarming 

Subcategorieën

 • Horizontale radiatoren

  De horizontale radiator is de meest standaard paneelradiator die in de huiskamer kan teruggevonden worden. Wij hebben verschillende types en modellen van de merken Henrad in ons assortiment.

  Daarnaast heeft u de keuze tussen traditionele horizontale radiatoren met geribbelde plaat, met vlakke plaat of designradiatoren.

  Bij aankoop van een radiator zitten de blindstoppen, ontluchtingsstoppen, schroeven, pluggen en ophandbeugels inbegrepen. Het aansluitmateriaal voor radiatoren moet wel apart aangekocht worden.

  Bent u op zoek naar een horizontale paneelradiator maar u vindt deze niet terug? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 • Verticale radiatoren

  De verticale radiator is een paneelradiator die hoog en smal is. Meestal wordt er gekozen voor deze verticale paneelradiatoren indien de beschikbare ruimte geen plaats biedt voor de horizontale radiator. In ons assortiment hebben wij verschillende soorten verticale radiatoren van het merk Henrad. U kan kiezen uit de hoogtes 1600 mm, 1800 mm, 2000 mm en 2200 mm. Daarnaast kunt u op bestelling en voor een meerprijs de kleur van uw verticale paneelradiator kiezen.

 • Thermostaten

  Om de gewenste temperatuur te verkrijgen in een ruimte moet u gebruik maken van een thermostaat. Dit toestel heeft invloed op het verwarmingssysteem zodat de ruimte steeds een aangename temperatuur heeft.

  Afhankelijk van uw wensten kan u kiezen uit drie thermostaten: kamerthermostaat, klokthermostaat en thermostaat met weersafhankelijke regeling.

  Kamerthermostaten meten de temperatuur in de ruimte en passen het funcioneren van de verwarming aan afhankelijk van de gewenste temperatuur. Deze thermostaten zijn niet programeerbaar.

  Klokthermostaten zijn daarentegen wel programeerbaar en zijn dus voorzien van een tijdmechanisme. U kan periodes instellen naargelang de gewenste temperatuur. Een voordeel van deze thermostaat is energiebesparing.

  Thermostaten met weersafhankelijke regeling passen het funcioneren van de verwarmingselementen aan op de buitentemperatuur. Deze thermostaat werkt steeds in combinatie met thermostatische radiatorkranen.

 • Expansievaten verwarming

  Een expansievat is een drukvat die de drukveranderingen in de verwarmingsinstallatie opvangt en beperkt. Aangezien expansievaten bestaan uit twee compartimenten gescheiden door een rubberen membraam, gevuld met enerzijds systeemvloeistof en anderzijds gecomprimeerd gas. Door deze compositie van het drukvat neemt het volume van het systeem toe en druk af.

  In ons assortiment hebben wij expansievaten met verschillende inhoud en voordruk. Afhankelijk van uw installatie heeft u een bepaald expansievat nodig. Aarzel niet om contact op te nemen indien u verdere informatie wenst.

 • Circulatiepompen verwarming

  Om het warmteverlies tussen verwarmingsketel en radiatoren zo klein mogelijk te houden, kan een circulatiepomp voor verwarming een oplossing zijn. Een energiezuinig model kan u véél geld doen besparen op uw facturen.

  Waarvoor dient een circulatiepomp?
  Een centrale verwarming circulatiepomp pompt het verwarmde water van de verwarmingsketel naar de radiatoren en omgekeerd. Deze centrifugaalpompen zorgen er nu voor dat er een hoger rendement is tijdens het circuleren van het verwarmde water. Daarnaast kan er dankzij deze pompen een kleinere pijpdiameter gebruikt worden en is de ketel niet meer gebonden aan een kelder.

 • Gaswandketels

  Meer en meer wordt gas gebruikt als energiebron voor verwarming. Door de aantrekkelijkheid van aardgas en propaan zijn er verschillende gasketels op de markt. 
  Bij de aankoop van een gasketel van Bulex, Junkers of Vaillant worden de montageplaat en de rookafvoer niet meegeleverd. Deze onderdelen moeten apart aangeschaft worden.

  De condensatieketel is een gaswandketel die de waterdamp die vrijkomt tijdens de verwarming van het koude retourwater condenseert. Gedurende dit proces wordt er warmte afgegeven en wordt er dus gezorgd voor een hoog rendement van de ketel, wat een laag verbruik met zich meebrengt. Door zijn efficiënte werking verliezen condensatieketels minder energie.

  De conventionele of atmosferische ketel is een traditionele gasketel die zijn rookgassen afvoert langs een schouw. Deze gasketels hebben een laag rendement en vereisen een goede verluchting om een CO-vergiftiging te vermijden.

  De conventionele of atmosferiche ketel met gedwongen afvoer bevindt zich tussen een condensatieketel en een traditionele ketel. Ketels met een gedwongen afvoer hebben dezelfde werking als een condensatieketel. In tegenstelling tot de moderne gasketel worden de rookgassen niet gecondenseerd, maar door een ventilator naar buiten afgevoerd.

  Vanaf september 2015 werd de plaatsing van een condensatieketel verplicht in België, aangezien deze het hoogste rendement hebben en het meest milieuvriendelijk zijn.

 • Montageplaat en rookafvoer
 • Stookolieketels
 • Branders

Bij Esanico bent u aan het goede adres op het gebied van verwarming en dat aan een heel lage prijs. Goede verwarming draagt veel bij op het gebied van wooncomfort. Aangezien het aanbod zo ruim is, is er voor ieder wat wils.

Radiatoren

Esanico heeft een ruim assortiment aan radiatoren: van stijlvolle designradiatoren tot eenvoudige, traditionele paneelradiatoren, zowel horizontaal als verticaal. Kies de juiste radiator aan de hand van de wattage, lengte, type en hoogte.

Sluit uw ideale radiator aan aan de hand van: aansluitsets voor horizontale radiatoren, aansluitsets voor verticale radiatoren, omkasting en bevestiging, zowel voor éénpijps als voor tweepijpsinstallatie en afzonderlijke radiatorkranen.

Ons topartikel op het gebied van radiatoren zijn Henrad radiatoren. Het uiterst betrouwbaar merk Henrad is een absolute aanrader op het gebied van radiatoren. Laat u door ons begeleiden in uw keuze van de correcte Henrad radiatoren.

Elektrische verwarming

Heeft u niet direct de mogelijkheid om centrale verwarming aan te leggen? Geen probleem. Elektrische verwarming kan voor u de oplossing zijn en dit zonder grote werken tijdens de installatie. De stekker in het stopcontact en het zal snel warmer worden. Een badkamerverwarmer in de badkamer, convectoren aan de muur in de woonkamer of een spaarkachel.

U kan zich ook de vraag stellen: Waarom betalen voor warm water en verwarming? Neem gerust een kijkje in onze afdeling hernieuwbare energie.

Verwarming op gas

Wenst u uw woning te verwarmen met een gaswandketel? Opteert u voor een combiketel zodat ook uw sanitair water wordt verwarmd door een gaswandketel? Bulex en Junkers zijn twee zeer betrouwbare merken. Bepaal het nodige debiet en waarvoor u het wenst te gebruiken en wij kunnen u begeleiden in de keuze naar uw ideale gaswandketel.

Thermostaat

Om uw woning steeds op de correcte temperatuur te hebben, moet u u de gewenste temperatuur instellen op uw thermostaat. Bij Esanico heeft u een ruime keuze aan kamerthermostatenklokthermostaten en weersafhankelijke regelingen.

MERKEN

Henrad - Honeywell - Watts - Comap - Danfoss - Vasco - Zehnder - Junkers - Dimplex - Stiebel Eltron - Theben

Close