Close

Gaswandketels 

1 - 7 van de 7 producten.
1 - 7 van de 7 producten.

Meer en meer wordt gas gebruikt als energiebron voor verwarming. Door de aantrekkelijkheid van aardgas en propaan zijn er verschillende gasketels op de markt. 
Bij de aankoop van een gasketel van Bulex, Junkers of Vaillant worden de montageplaat en de rookafvoer niet meegeleverd. Deze onderdelen moeten apart aangeschaft worden.

De condensatieketel is een gaswandketel die de waterdamp die vrijkomt tijdens de verwarming van het koude retourwater condenseert. Gedurende dit proces wordt er warmte afgegeven en wordt er dus gezorgd voor een hoog rendement van de ketel, wat een laag verbruik met zich meebrengt. Door zijn efficiënte werking verliezen condensatieketels minder energie.

De conventionele of atmosferische ketel is een traditionele gasketel die zijn rookgassen afvoert langs een schouw. Deze gasketels hebben een laag rendement en vereisen een goede verluchting om een CO-vergiftiging te vermijden.

De conventionele of atmosferiche ketel met gedwongen afvoer bevindt zich tussen een condensatieketel en een traditionele ketel. Ketels met een gedwongen afvoer hebben dezelfde werking als een condensatieketel. In tegenstelling tot de moderne gasketel worden de rookgassen niet gecondenseerd, maar door een ventilator naar buiten afgevoerd.

Vanaf september 2015 werd de plaatsing van een condensatieketel verplicht in België, aangezien deze het hoogste rendement hebben en het meest milieuvriendelijk zijn.

Close