Close

HENRAD EVEREST LINE 8 RADIATOR

NO-STOCK. Informeer u over de leveringstermijn. Opgelet, geen retour mogelijk!

De Henrad Everest Line 8 radiator is een design horizontale radiator van Henrad welke beschikt over een vlakke voorplaat met enkele strakke lijnen, een omkasting van bovenrooster en zijpanelen en een mogelijkheid tot 8 verschillende aansluitingen. 

Levertermijn: 8 tot 12 weken*

Om het vermogen van uw Henrad Everest Line 8 radiator te weten ---> Vermogen van de Henrad Everest Line 8 radiator

* De gegeven levertermijn is louter informatief en kan niet begrepen worden als een contractuele verbinding tussen klant en Esanico.

Meer informatie

54,58 € BTW inbegrepen

Bijhorende producten:

Garantie10 jaar door Henrad
MeegeleverdOphangbeugels
KleurRAL 9016

Henrad Everest Line 8 radiator

De Henrad Everest Line 8 radiator is een decoratieve horizontale radiator die tot de deco range van Henrad behoort. Uiterlijk is hij gekenmerkt door een vlakke voorplaat met strakke lijnen, bovenrooster en vlakke zijpanelen. De Henrad Everest Line 8 radiator heeft geen zichtbare leidingen. De radiator beschikt over geïntegreerde leidingen.

Merkt u bij levering een geribbelde plaat? Schrik niet! Dit is de achterzijde van de Everest Line 8.

Waarom kiezen voor de Henrad Everest line 8 radiator?

De Henrad radiator van het type Everst Line 8 is een flexibele universele radiator. U kunt de Henrad Everest Line 8 aansluiten op verschillende mogelijkheden waardoor u deze radiator kunt inschakelen in om het even welke situatie, zowel nieuwbouw als renovatie. Juist omdat u zoveel keuze heeft op het vlak van aansluitingen kunt u uw huidige leidingen hergebruiken.

Om uw radiator aan de muur te monteren moet u gebruik maken van consoles of ophangbeugels. De nodige ophangconsoles zijn inbegrepen in het pakket van de Henrad Everest Line 8 radiator. Deze moet u niet meer afzonderlijk aankopen. Bij type 11 maakt de Everest Line 8 gebruik van zijn ophangstrips.

Hoeveel ophangbeugels moet ik gebruiken om op een correcte manier mijn Henrad Everest Line 8 te monteren? Vanaf lengte 1800mm moet u drie consoles gebruiken in plaats van twee.

De Henrad radiator Everest Line 8 heeft een ingebouwd thermostatisch element aan de rechterzijde van de radiator. Enkel aan de rechterzijde is er een mogelijkheid om het ventiel te monteren, een wijziging van plaats naar de linkerzijde is niet mogelijk en kan ook niet speciaal besteld worden. Dit ventiel moet gecombineerd worden met een thermostatische radiatorkraan of eenvoudige radiatorkop met aansluiting M30. Dit zijn niet inbegrepen bij de aankoop van uw Henrad Everest Line 8 radiator. U kunt gebruik maken van de voorgestelde aansluitingssets van Comap of Honeywell bestaande uit H-blok, aansluitingen en thermostatische radiatorkop om uw radiator compleet te maken en aan te kunnen sluiten op uw leidingen. Opgelet! De voorgestelde aansluitsets zijn voor aansluitingen met Alupex leidingen. Voor andere leidingen gelieve contact op te nemen om uw aansluitset compatibel te maken met uw Henrad Everest Line 8 radiator.

Uw Henrad Everest Line 8 radiator wordt zoals alle Henrad radiatoren in de standaard RAL 9016 gemaakt, maar uiteraard kunt u uw radiator voor een meerprijs in een andere kleur bestellen.

Hoe kan ik mijn Henrad Everest Line 8 radiator aansluiten?

De Henrad Everest Line 8 radiator heeft 8 verschillende aansluitingsmogelijkheden:

  • viermaal 3/4"M euroconus onderaansluiting waarvan twee in het midden en twee lateraal
  • viermaal 1/2"F zijaansluiting

Dankzij deze waaier aan aansluitingsmogelijkheden van uw Henrad Everest Line 8 radiator kunt u de radiator gebruiken voor bijna alle mogelijke situaties. Vooral bij renovaties van woningen waarbij de eigenaar heeft gekozen om zijn leidingen niet te wijzigen kan dit een belangrijk gegeven zijn. Gegarandeerd dat één van de vele mogelijke aansluitingen overeenkomen met de ligging van uw bestaande leidingen. 

Opgelet! Wanneer u gebruik maakt van de aansluitmogelijkheden aan de zijkant van de radiator en dus uw Henrad Everest Line 8 aansluit volgens een compact-radiator moet u het aanwezige ventiel verwijderen en moet u gebruik maken van een aansluitingsset van een Henrad Compact of Henrad Standard en zult u dus een externe verbindingsbuis moeten gebruiken.

Wat is het verschil tussen de Henrad Everest Line 8 en de Henrad Everest Line Eco?

Beide Henrad Everest Line radiatoren zijn identiek op uitzondering van twee belangrijke kenmerken:

  • De aansluitingen: Zoals hierboven gemeld heeft de Henrad Everest Line 8 acht mogelijke aansluitingen in tegenstelling tot Henrad Everest Line Eco die enkel beschikt over de onderaansluitingen midden of rechts. Een linkse versie kan bij de Everest Line Eco wel speciaal besteld worden en daarnaast is het ingebouwd ventiel ook van kant verwisselbaar.
  • ECO-technologie: De Everest Line 8 versie van Henrad beschikt niet over de ECO-technologie en warmt dus op zoals een gewone radiator. De Everest Line Eco daarentegen maakt wel gebruik van deze technologie en zal dus eerst zijn voorste plaat opwarmen. Hierdoor is er een maximum stralingswarmte en een miniem verlies aan de achterzijde van de radiator. Hierdoor bespaart de Everest Line Eco meer in vergelijking tot andere radiatoren.

Esthetisch gezien zijn beide modellen identiek met uitzondering van wanneer u de Henrad Everest Line 8 radiator aansluit met een zijaansluiting en u zult gebruik moeten maken van een externe verbindingsbuis.

In welke afmetingen is de Henrad Everest Line 8 radiator verkrijgbaar?

  • Type: 33, 22, 21 en type 11
  • Hoogte: 300 - 700mm en 900mm
  • Lengte: 400 - 2000mm

Kan ik mijn Henrad Everest Line 8 in een andere kleur bestellen?

De mogelijkheden die Henrad aanbiedt, zijn oneindig en u kunt ze allemaal bij Esanico verkrijgen. De standaard kleuren van het Henrad pallet bestaande uit 35 mogelijkheden kunt u eenvoudig in onze webwinkel toevoegen aan uw productkeuze. Voor andere kleuren met een opstartkost bij Henrad vragen wij u om ons te contacteren om de mogelijkheden na te gaan en de exacte meerprijs te bepalen.

Close