Close

HENRAD PREMIUM ECO RADIATOR

Check document hieronder om na te gaan of uw radiator op stock is.

De Henrad Premium ECO radiator is een horizontale radiator met geribbelde voorplaat, omkasting bestaande uit twee zijpanelen en bovenrooster.De radiator beschikt over de innovatieve ECO-technologie waardoor de Henrad Premium ECO een duurzame en energie besparende radiator is.

Levertermijn: 24 tot 48 uur voor Stock en 6 tot 10 weken voor No-Stock*

Wenst u te weten of uw gewenste Henrad Premium ECO radiatoren op stock zijn en welk vermogen ze hebben ---> Vermogen en stock Henrad Premium Eco

*De gegeven levertermijn is informatief en heeft geen contractuele waarde. Henrad Premium ECO radiatoren die No-Stock zijn, worden speciaal bij een bestelling besteld bij Henrad en hebben hierdoor geen herroepingsrecht. Dit betekent dat de No-Stock radiatoren van Henrad Premium ECO na bestelling niet kunneng geannuleerd, teruggegeven of omgeruild worden.

Meer informatie

63,31 € BTW inbegrepen

Bijhorende producten:

Linkse aansluitingLinkse versie op aanvraag
Rechtse aansluitingStandaard aansluiting
MiddenaansluitingStandaard aansluiting
KleurRAL9016

Henrad Premium ECO radiator

De Henrad Premium ECO radiator kan je beschouwen als een standaardgamma radiator met een eenvoudig uiterlijk maar met een unieke vernieuwende werking. De Premium ECO heeft een geribbelde voorplaat en is een horizontale radiator, maar toch is deze Henrad radiator uiterst bijzonder dankzij het eco-principe, ontworpen door Henrad.

Wat maakt de Henrad Premium ECO radiator zo speciaal?

De Henrad Premium ECO radiator is uniek dankzij de technologie die het gebruikt. Het is een unieke manier van verwarmen die ervoor zal zorgen dat er bespaard wordt op de gebruikte energie en dus op uw energiefactuur. 

Hoe werkt de Henrad Premium ECO radiator?

De Henrad Premium ECO radiator heeft een directe instroom van het warme water in het voorste paneel waarbij dus de voorzijde van de Premium ECO onmiddellijk zal warm worden en dus de ruimte zal beginnen opwarmen. Dankzij een unieke werking zal het warme water verdeeld worden over de voorkant van de radiator waarna het daarna naar de achterzijde wordt gebracht. De heetste warmte wordt dus onmiddellijk gebracht naar de voorzijde zodat de henrad Premium ECO radiator onmiddellijk zijn heetste warmte kan stralen om de ruimte op te warmen.

Wanneer we die werking vergelijken bij een gewone niet-eco radiator zullen we merken dat het traject van het warm water in een traditionele radiator eerst doorheen interne buizen moet gaan alvorens het zich gelijktijdig zal verdelen tussen de voorzijde en de achterzijde van de radiator. 

De Henrad Premium ECO bespaart tot 10% op uw energiefactuur zonder in te geven aan comfort en met een snellere opwarming.

Wat zijn de voordelen van de Henrad Premium ECO radiatoren?

De Henrad Premium ECO radiator kan dankzij zijn unieke technologie 50% meer stralingswarmte produceren dan andere gewone radiatoren die niet beschikken over het eco-principe. Om te beseffen dat dit een groot voordeel is, moeten we het verschil uitleggen tussen stralingswarmte en convectiewarmte.

Bij convectiewarmte zal de aanwezige lucht in de ruimte opgewarmd worden dankzij een voortdurende luchtstroming. Warme lucht stijgt op om hierna af te koelen tijdens het stijgen en dus via de muren opnieuw te dalen als afgekoelde lucht. Hierna wordt de afgekoelde lucht door de aanwezige verwarmingselementen, in dit geval bijvoorbeeld radiatoren, opgewarmd en het proces kan opnieuw beginnen.

Bij stralingswarmte spreken we over directe verwarming die ervoor zal zorgen dat alle objecten, zowel mensen, muren en meubels, opgewarmd worden en dus op hun beurt ook warmte zullen afgeven. Het is een gelijkmatige opwarming van de hele omgeving zonder luchtstroming te verkrijgen. Ook al spreken we over dezelfde verkregen temperatuur, het gevoel geeft aan alsof het warmer is en het geeft een behaaglijk gevoel.

Radiatoren zijn gekend om hun convectiewarmte waarbij we maar een 20% stralingswarmte kunnen verkrijgen. De Henrad Premium ECO kan dankzij het eco-principe het aandeel van stralingswarmte doen stijgen tot wel 50% waardoor het verwarmingsgevoel bij de Henrad Premium ECO radiator hoger zal liggen dan bij traditionele radiatoren. Dit effect wordt verkregen dankzij de prioritaire opwarming van uw voorste plaat.

Een andere voordeel van de Henrad Premium ECO radiator is besparing op uw energiefactuur. Deze besparing wordt bereikt door verschillende factoren die onderdeel uitmaken van het eco-principe. Volgens Henrad kan u tot wel 10% besparen op uw energiefactuur dankzij het feit dat u gekozen heeft voor een eco-radiator. We kunnen besparen dankzij verschillende aspecten:

  • Omwille van het feit dat u het heetste water, welke onmiddellijk uit uw cv-ketel komt, direct laat instromen langs de voorzijde van uw Henrad Premium ECO radiator zal de temperatuur van de oppervlakte van de eco-radiator hoger liggen.
  • Dankzij het feit dat de voorste plaat direct voorzien wordt met het heetste water zult u een snellere opwarming bekomen van uw ruimte. Juist hierdoor zult u sneller uw verwarming kunnen uitschakelen omdat de ruimte reeds de gewenste temperatuur verkregen heeft.
  • Bij traditionele radiatoren wordt het warm water gelijkwaardig verdeeld via een buizentraject over het geheel van de radiator, ongeacht of het voorkant of achterkant van de radiator is. Bij de Henrad Premium ECO zult u amper warmteverlies ervaren langs de achterzijde van de radiator omdat wanneer het verwarmde water de achterzijde bereikt, zal deze alle warmte reeds afgegeven hebben aan de voorzijde van de radiator.

De Premium ECO radiator van het merk Henrad is uniek door dit nieuwe ecologisch concept. Op die manier speelt het ook in op het milieubewuste van Henrad en zal de CO2 productie dankzij deze radiatoren in uw woning dus een pak lager liggen.

Volgens de fabrikant Henrad kunt u de Henrad Premium ECO ook gebruiken bij lage temperatuur systemen die werken op hernieuwbare energie. Dit kan dankzij het feit dat u bij een lagere temperatuur nog steeds een hoog comfortgevoel kan verkrijgen dankzij het eco-principe van Henrad.

Standaard wordt de Henrad Premium ECO radiator zoals alle andere Henrad radiatoren geproduceerd in de Henrad Wit 9016 kleur. Maar ook nu heeft u opnieuw de keuze tussen verschillende kleuren. Deze aanpassing op het gebied van kleur heeft een meerprijs en moeten speciaal aangevraagd worden bij de fabrikant Henrad. Hierdoor loopt de prijs en de levertermijn op. U kunt eenvoudig kiezen uit de 35 voorgestelde Henrad kleuren welke u eenvoudig kunt toevoegen aan uw winkelmandje. Deze Henrad kleuren hebben een beperkte meerprijs. Wenst u andere kleuren dat de standaard Henrad kleuren, gelieve ons eerst te contacteren om de mogelijkheid en de exacte prijs per radiator te berekenen, daar deze naast een meerprijs ook een extra opstartkost hebben per kleur.

De Henrad Premium ECO radiator beschikt over een omkasting van bovenrooster en zijpanelen en worden geleverd met de bijhorende ophangbeugels, blindstoppen en ontluchters. De Henrad Premium ECO radiator met een lengte tot 1600mm heeft maar twee consoles nodig, Premium ECO radiatoren met een lengte vanaf 1800mm hebben drie consoles nodig om de radiator op een correcte manier te monteren.

Hoe kan ik mijn Henrad Premium ECO radiator aansluiten?

De Henrad Premium ECO radiator beschikt over twee aansluitingen van 3/4" buitendraad euroconus middenaansluiting en over twee 1/2" binnendraad laterale aansluiting.

De Henrad Premium ECO beschikt dus over een middenaansluiting en een laterale onderaansluiting. Daarnaast beschikt het over een aan de rechterzijde voorgemonteerd ventiel dat compatibel is met M30 thermostatische kranen. Bij de types 21, 22 en 33 kan het vooringesteld ventiel ook links gemonteerd worden. Bij type 11 is een linkse aansluiting van het ventiel op bestelling.

De Henrad Premium ECO radiator kan ook speciaal besteld worden als linkse versie. Dit houdt in dat de aansluitingen voor uw Premium ECO niet midden en rechtsonder zullen zijn, maar gewijzigd zullen worden in linksonder. Bij het type 11 model houdt dit ook in dat onmiddellijk het ventiel enkel links kan geplaatst worden.

Welke Henrad Premium ECO radiator kan ik kiezen?

De Henrad Premium ECO radiator is beschikbaar in de types 11, 21, 22 en 33, in de hoogtes 300mm tot en met 900mm en in de lengtes 400mm tot en 3000mm. U kunt bij ons alle mogelijke combinaties bestellen die door Henrad aangeboden worden. Niet alle mogelijkheden van combinaties van de Premium ECO radiator van Henrad worden op stock gevolgd. Controleer welke stock zijn en welke no-stock of contacteer de Esanico klantendienst. Het feit of een Henrad Premium ECO stock of no-stock is, heeft invloed op de levertermijn en het herroepingsrecht.

Om een aangename temperatuur te verkrijgen met het nodige comfortgevoel in de te verwarmen ruimte moet u voldoende vermogen voorzien. Dat vermogen moet u bereiken door de verschillende vermogens van de Henrad Premium ECO radiatoren die u wenst te installeren, op te sommen. Beide waarden moeten gelijkwaardig zijn. Enkel zo zult u een aangename temperatuur bereiken. 

Wanneer u een Henrad Premium ECO radiator aanschaft, zult u de nodige accessoires reeds in het pakket terugvinden met uitzondering van het kraanwerk en aansluitmateriaal op uw leidingen. Deze aansluitsets kunt u als accessoires toevoegen aan uw bestelling zodat u onmiddellijk het juiste H-blok en thermostatische radiatorkraan heeft. De standaard aansluitingssets zijn voor aansluitingen op alpex buizen. Werkt u met andere buizen en weet u niet welke koppelingen te gebruiken? Laat u begeleiden door onze technische dienst.

Kan ik ook een linkse Henrad Premium ECO radiator bestellen? Zeker en vast. De linkse versie van de Henrad Premium ECO radiator moet speciaal besteld worden bij Henrad en kent hierdoor geen herroepingsrecht. De prijs voor de linkse als voor de rechtse is identiek. U kunt eenvoudig een linkse radiator bestellen door in de ruimte voor opmerkingen tijdens het bestellingsproces mee te geven welke Henrad Premium ECO radiatoren als linkse versie moeten besteld worden.

Close