Close

JAGA SUPERNOVA RADIATOR MET LOW-H2O WARMTEWISSELAAR

NO-STOCK. Informeer u over de leveringstermijn. Opgelet, geen retour mogelijk!

538,81 € BTW inbegrepen

Jaga Supernova Radiator met Low-H2O en DBE technologie

De Jaga Supernova radiator werkt volgens een nieuw principe dat ideaal is in combinatie met condensatieketels en warmtepompen. Deze toestellen werken met een lagere watertemperatuur om zo meer rendement te verkrijgen. Maar uw verwarmingsinstallatie is maar zo zuinig als uw zwakste schakel. Tot op heden was dat over het algemeen de radiator. Om warmte te verkrijgen in uw ruimte moet je ofwel de watertemperatuur van uw radiator verhogen of opteren voor een groter warmteoppervlakte. Aangezien we meer en meer kiezen voor lagere watertemperatuur verwarmingsinstallaties is de eerste mogelijkheid geen optie. Kiezen voor een groter warmteoppervlakte zou ons verplichten om immense traditionele radiatoren te installeren, wat op gebied van design niet aan te raden is. Jaga heeft hiervoor een oplossing gevonden: de radiator met LOW H2O warmtewisselaar en de DBE technologie.

Hoe werkt de Jaga Supernova radiator?

De Jaga supernova radiator werkt met smalle lamellen platen die intern het warmteoppervlak van de radiator vergroten. Daarnaast beschikt het over een warmtewisselaar van koper en aluminium waardoor het water stroomt. Bovenop de warmtewisselaar zijn ventilatoren geïnstalleerd die de koude lucht naar binnen zuigen. Die lucht wordt opgewarmd door de lamellen en de warmtewisselaar waar water doorheen stroomt en hierna wordt die opgewarmde lucht door de roosters naar buiten in de ruimte geblazen. Er zijn drie standen: stand 1, stand 2 en boost. Stand 1 is een zeer stille stand die vooral te gebruiken is in de slaapkamer. Stand 2 is de meest gebruikelijke stand, welke nog steeds een zeer laag geluid maakt namelijk 30dB. Stand 3 is de boost stand die gebruikt wordt om een ruimte zo snel mogelijk op temperatuur te krijgen.

 

Jaga supernova

Omdat de radiator beschikt over ventilatoren moet er een elektrische aansluiting voorzien worden. Standaard bevindt zich de stekker aan de linkerzijde van de radiator, maar wanneer de hydraulische aansluiting werd omgekeerd, bevindt zich de stekker uiteraard rechts.
U kan de radiator op twee mogelijke manieren aansluiten op het elektrisch net:

  • Buiten de bekleding via een stopcontact: U beschikt over een voedingskabel van twee meter welke via het rooster bovenaan de radiator kan losgemaakt worden en via de onderzijde van de bekleding aangesloten kan worden in het stopcontact.
  • Binnen de bekleding via een waterdichte wartel: De elektrische aansluiting gebeurt binnen de radiator bovenaan de console.

De Jaga Supernova radiator beschikt over een voorgemonteerd thermostatisch ventiel. De standaard aansluiting is onderaan rechts 1/2"F. Afhankelijk van het feit dat u links warm en rechts koud water heeft, moet u al dan niet gebruik maken van de Crossflow-blok. De hydraulische aansluiting kan ook gewijzigd worden naar een linkse aansluiting indien u het heating set omkeerd door de bekleding te demonteren. Uiteraard moet dit uitgevoerd worden voor de installatie.

jaga aansluitingen

De Jaga Supernova wordt geleverd in een stevige kartonnen doos en beschikt over een aantal meegeleverde accessoires:

  • Muurbeugels die in een easy-click kunnen gemonteerd worden om de radiator op te hangen
  • Elektrische kabel van 2 meter voor 230V aansluiting
  • Ontluchter 1/8" en aftapstop 1/2"
  • Voorgemonteerd thermostatisch ventiel

De standaard kleur van de Jaga Supernova radiator is RAL9016 (wit). De rugwand daarentegen is grijs gekleurd, namelijk RAL7074. Wenst u een andere kleur voor uw radiator dan de RAL9016, dan kan dit op aanvraag speciaal voor de klant bij Jaga besteld worden voor een meerprijs.

De Jaga Supernova radiator met Low-H2O warmtewisselaar en DBE technologie is verkrijgbaar in verschillende afmetingen: 520mm hoogte, type 11 of 16 en lengte 600mm, 800mm, 1000mm of 1200mm.

 

Close