Close

Thermostaten 

Subcategorieën

 • Weersafhankelijke regelingen

  In plaats van een kamerthermostaat kan u ook gebruik maken van een weersafhankelijke regeling. Beide apparaten zullen voor een aangename temperatuur in de woonkamer zorgen, maar hun werking is wel verschillend.

  Bij een weersafhankelijke regeling wordt de buitenvoeler op een muur aan de noordkant van de woning geplaatst en wordt de kamertemperatuur geregeld door de centrale verwarmingsketel in functie van de buitentemperatuur.

  Het gebruik van een weersafhankelijke regeling in plaats van een gewone thermostaat heeft als voordeel dat de ketel sneller zal reageren wanneer de buitentemperatuur snel daalt, ook al is het binnenshuis nog steeds lekker warm.

  Neem ook snel een kijkje in ons assortiment van centrale verwarmingsketels!

 • Kamerthermostaten

  Kamerthermostaten zijn de eenvoudigste versie van de thermostaten. Hun werking is heel eenvoudig, maar niet volledig automatisch zoals een klokthermostaat.

  Bij een kamerthermostaat stelt u de gewenste temperatuur van de leefruimte in. Wanneer er een lagere temperatuur gewenst is, bijvoorbeeld 's nachts of tijdens de werkuren, moet u de temperatuur handmatig lager zetten.

  Bent u eerder geïnteresseerd in een klokthermostaat of een weersafhankelijke regeling, bekijk zeker onze producten!

 • Klokthermostaten

  Wanneer u wenst om zelf het warmteprogramma in te stellen voor uw verwarming, kies dan voor een klokthermostaat.

  Na een éénmalige instelling van de klokthermostaat, regelt deze automatisch de verwarming van uw woning, rekening houdend met uw leefpatroon. 

  Door de temperatuur in te stellen afhankelijk van de dag kan u een mooi bedrag van uw energiefactuur besparen. 

  De klokthermostaten zijn beschikbaar in een aan/uit regeling of in een modulerende regeling. Afhankelijk van uw verwarmingsketel is een bepaald type thermostaat voor u van toepassing.

  Bekijk onze afdeling thermostaten om alle mogelijke modellen te bekijken.

Om de gewenste temperatuur te verkrijgen in een ruimte moet u gebruik maken van een thermostaat. Dit toestel heeft invloed op het verwarmingssysteem zodat de ruimte steeds een aangename temperatuur heeft.

Afhankelijk van uw wensten kan u kiezen uit drie thermostaten: kamerthermostaat, klokthermostaat en thermostaat met weersafhankelijke regeling.

Kamerthermostaten meten de temperatuur in de ruimte en passen het funcioneren van de verwarming aan afhankelijk van de gewenste temperatuur. Deze thermostaten zijn niet programeerbaar.

Klokthermostaten zijn daarentegen wel programeerbaar en zijn dus voorzien van een tijdmechanisme. U kan periodes instellen naargelang de gewenste temperatuur. Een voordeel van deze thermostaat is energiebesparing.

Thermostaten met weersafhankelijke regeling passen het funcioneren van de verwarmingselementen aan op de buitentemperatuur. Deze thermostaat werkt steeds in combinatie met thermostatische radiatorkranen.

Close