Close

HENRAD OCEANUS HANDDOEKRADIATOR

NO-STOCK. Informeer u over de leveringstermijn. Opgelet, geen retour mogelijk!

154,58 € BTW inbegrepen

Bijhorende producten:

De Henrad Oceanus is een badkamerradiator bestaande uit ronde buizen die recht lopen. De Oceanus handdoekdroger van Henrad is zowel verkrijgbaar in enkel zijaansluitingen als met een middenaansluiting. Daarnaast is ook een elektrische versie beschikbaar van de Henrad Oceanus.

Welke modellen van de badkamerradiator Henrad Oceanus bestaan er?

 1. Henrad Oceanus
 2. Henrad Oceanus CT
 3. Henrad Oceanus E

Wat is het verschil tussen de drie modellen Oceanus handdoekradiator van Henrad?

Het verschil tussen de Oceanus en de Oceanus CT baseert zich op de aansluitingen. De Henrad Oceanus heeft vier aansluitingen van 1/2" binnendraad. Deze aansluitingen zijn zijaansluitingen en deze Henrad handdoekdroger beschikt dus niet over een middenaansluiting. De Oceanus CT radiator daarentegen beschikt over zes aansluitingen 1/2" binnendraad, welke vier gelijk zijn zoals de gewone Henrad Oceanus en twee zijn middenaansluitingen. Op gebied van afmetingen en vermogens zijn beide modellen gelijkaardig. Omwille van de middenaansluiting heeft de Henrad Oceanus CT badkamerradiator een meerprijs.

De Henrad Oceanus E handdoekdroger is de elektronische versie van de Henrad Oceanus. Vandaag de dag met het gebruik van zonnepanelen is het voor sommige mensen interessanter om zoveel mogelijk elektriciteit te verbruiken. In dit geval kan een elektrische handdoekradiator voor u een oplossing zijn. Dankzij het gebruik van alternatieve energiebronnen kan de Henrad Oceanus E een belangrijke speler worden. Daarnaast is het de eerste én enige elektrische radiator dat Henrad op de markt heeft gebracht. De Oceanus E radiator heeft een minder ruim assortiment op het gebied van afmetingen.

Henrad Oceanus en Henrad Oceanus CT

Zoals reeds hierboven vermeld is het enige verschil tussen beide badkamerradiatoren het feit dat de CT-versie beschikt over een middenaansluiting en de gewone Oceanus versie niet. De Henrad Oceanus is vervaardigd uit ronde rechte buizen en D-collectoren. Daarnaast kan deze handdoekdroger gebruikt worden als scheidingswand in uw badkamer. Hierdoor kunt u uw ruimte verdelen in stukken en een meerwaarde geven aan uw interieur. Dankzij zijn tijdloos klassiek karakter past de Henrad Oceanus bijna in alle mogelijke inrichtingen.

De Oceanus radiator wordt geleverd met schroeven, pluggen, blindstoppen, ontluchters en consoles inbegrepen. Daarnaast zullen de montage-instructies u helpen om uw pas aangekochte Henrad badkamerradiator te monteren zoals het hoort. Mocht u problemen ondervinden met uw Oceanus radiator, aarzel niet om ons te contacteren.

De Oceanus badkamerradiator is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en lengtes. Elke hoogte heeft een ander aantal horizontale buizen.

Hoogte7751181141117631933
Aantal buizen1624283640


Elke hoogte van de Oceanus radiator is verkrijgbaar in de volgende lengtes: 495, 585 en 737 mm.

De Oceanus en de Oceanus CT Henrad badkamerradiator is standaard in de RAL 9016 gelakt, wit, maar is verkrijgbaar in 35 andere Henrad kleuren of 200 andere RAL-kleuren. Uiteraard heeft dit een meerprijs. Vraag vrijblijvend uw offerte aan!

Geniet van 5 jaar garantie voor uw Oceanus handdoekradiator. 

Henrad Oceanus E elektrische radiator

 Het grote verschil tussen bovenstaander versie van de Oceanus Henrad radiator, de Oceanus en de Oceanus CT, in vergelijking met de Oceanus E is het feit dat bovenstaande radiatoren hydraulisch werken en de Oceanus E een elektrische radiator is. Het beschikt over een geïntegreerde thermostaat (+7ºC tot +30ºC) die een mogelijkheid heeft tot programmeren per week, beschikt over een open raam detectie en een boost functie heeft om de ruimte zo snel als mogelijk warm te krijgen. Werkt u liever met een afstandsbediening? Deze is optioneel te verkrijgen en werkt met infrarood.

Een elektrisch apparaat in de badkamer waar vocht en water aanwezig is, vraagt steeds om veiligheidsmaatregelen. De Oceanus E is een elektrische radiator van klasse II, bescherming IP44, waardoor het in volume 2 van de badkamer mag geplaatst worden zonder enig risico. Dit betekent dat het mag gemonteerd worden binnen een afstand van 0.6 meter verwijderd van uw bad of douche zonder gevaar op elektrocutatie. 

De Oceanus E handdoekradiator van Henrad wordt geleverd met een 0.8m kabel die geïsoleerd is, consoles, schroeven en pluggen. Een handleiding zal u verderhelpen tijdens de montage.
Opgelet! De Oceanus E mag maar op één manier geïnstalleerd worden, namelijk in een verticale positie en het bedieningspaneel moet zich onderaan bevinden. Het is ten zeerste verboden om de radiator horizontaal te monteren of met het bedieningspaneel bovenaan.

Waarom is de Henrad Oceanus badkamerradiator zo interessant?

 • Boost modus: Snel opwarmen maar toch met een veiligheidsfunctie dat de temperatuur in de badkamer niet te hoog wordt. Het is instelbaar van 10 tot 90 minuten.
 • Eenvoudig en ergonomisch bedieningspaneel voor een snelle en correcte instelling en gebruik van de Oceanus E radiator.
 • Uw energieverbruik wordt weergegeven in kWh via een verbruiksmeter. U kunt dus uw verbruik checken en hierdoor uw energiefactuur controleren en beperken.
 • Detectie open-raam: Wanneer de Oceanus E een open raam detecteert, wat meestal samenvalt met een snel dalen van de temperatuur, gaat de Oceanus E elektrische radiator overschakelen naar een vorstbeveiligingsmodus.
 • Weekprogramma
 • Verschillende instellingen: Boost, vorstbescherming, ECO, Comfort, Auto en stand-by.
 • Beveiliging voor kinderen. Vergrendel het bedieningspaneel!

De Henrad Oceanus E is gelakt in RAL 9016 wit maar kan ook besteld worden in een andere kleur. U heeft de keuze uit 35 andere Henrad kleuren of zelfs 200 verschillende RAL kleuren.

U heeft de keuze uit de volgende modellen:

 • Vermogen: 400 tot en met 1000 W
 • Lengtes: 495 en 585 mm
 • Hoogtes: 775 tot en met 1763 mm (Het principe van het aantal buizen is gelijk als de Henrad Oceanus en de Oceanus CT radiator.

Henrad biedt 5 jaar garantie op de radiator en 2 jaar op het bedieningspaneel.

Close