Close

Warmwaterbereiders 

Subcategorieën

 • Keukenboilers
 • Gasboiler

  Gasboiler

  Om warm water op te warmen via aardgas kunt u kiezen tussen twee mogelijke toestellen: gasboiler of doorstromer, geizer.
  Het verschil tussen een gasboiler en een doorstromer is de aanwezigheid van een voorraad van warm water. Een doorstromer verwarmt enkel het warm water dat er op dat moment nodig is. Om die reden is er geen voorraadtank nodig. Een gasboiler daarentegen beschikt wel over een voorraadtank, waardoor het water continu op temperatuur wordt behouden.

  Ariston gasboiler

  Bent u overtuigd van een gasboiler, dan bieden wij in ons assortiment de Ariston Optima gasboiler aan. Bij de gasboiler beschikt u steeds over een voorraad warm water dat continu op een aangename temperatuur wordt behouden. De inhoud van de gasboiler varieert tussen de 110 liter, 150 liter en 185 liter. Het is heel belangrijk dat je correct bepaalt hoeveel warm water er binnen de huislijke kring verbruikt wordt om zo de ideale inhoud van de gasboiler te kiezen. Kiest u voor een te kleine boiler, dan zal u zeer snel zonder warm water vallen en wanneer u kiest voor een te grote inhoud, dan zal uw gasboiler in verhouding teveel energie verspillen tijdens het opwarmen van ongebruikt water.

  Nadelen gasboiler

  • Plaatsiname
  • Aankoop is duurder dan een doorstromer.

  Voordelen gasboiler

  • Comfort: U beschikt steeds over warm water bij het gebruik van een gasboiler.
  • Automatische aanvulling van de voorraad warm water.
  • Levensduur

  Wat is het verschil tussen de Ariston Optima en de Ariston Optima V gasboiler?

  Beide voorraadboilers werken met een elektrische ontsteking en zijn beschermd tegen roestvorming. Het verschil tussen de Optima en de Optima V is de rookafvoer. De eenvoudige versie, de Ariston Optima gasboiler, werkt met een schouwafvoer. De Ariston Optima V gasboiler heeft een gestuwde afvoer en heeft hierdoor amper energieverlies.

  Technische fiche Ariston Optima gasboiler

  Technische fiche Ariston Optima V gasboiler

 • Doorstromer

  Bent u op zoek naar een warmwaterbereider voor uw woning? Wenst u steeds warm water beschikbaar te hebben? Dan kan een doorstromer voor u een goede oplossing zijn.

  Vandaag de dag zijn doorstromers zeer compacte toestellen die weinig plaats in beslag nemen. Wanneer u niet veel ruimte beschikbaar heeft, kan een voorraadboiler te groot zijn. Een doorstromer van Junkers, Bulex of Vaillant ondervindt dat probleem niet.

  Een van de grootste frustraties in een woning is het niet voorzien hebben van warm water wanneer deze gewenst is. We kunnen dit als één van de nadelen beschouwen van een voorraadboiler en juist één van de belangrijkste voordelen van een doorstromer. Wanneer u warm water nodig heeft, heeft een doorstromer of geiser deze ter beschikking. Het warm water wordt instant opgewarmd en dit met een lager energieverbruik tot gevolg. Aangezien dat er enkel energie wordt verbruikt, wanneer er warm water gewenst wordt, wordt er niet onnodig energie verspild.

  Esanico verdeelt badverwarmers op gas van de volgende merken:

  Doorstromers Junkers

  Binnen het gamma kunnen we verschillende modellen doorstromers voorstellen: Junkers CelsiusPur, Junkers HydroCompact, Junkers HydroPower en Junkers MiniMAXX.

  De Junkers CelsiusPur badverwarmer is een condenserende gasdoorstromer die door zijn snelle opwarming van het water constant warm water aanvoert en onmiddellijk beschikbaar heeft. Door zijn debiet van 29 liter per minuut kan de Junkers CelsiusPur gebruikt worden in woningen waar grote doucheinstallaties geplaatst zijn. Door zijn constante aanvoer van warm water wordt de gewenste temperatuur verzekerd gedurende het watergebruik. Dit model is zowel beschikbaar in aardgas als in vloeibaar gas.

  De Junkers Ame HydroCompact is een gesloten badverwarmer op gas dat zowel u zowel kan bestellen voor aardgas als voor vloeibaar gas. Dit toestel is zeer compact, energiezuinig en eenvoudig te installeren. Met zijn laag verbruik maar hoog rendement (tot wel 94%) zorgt dit toestl voor een maximaal comfort in elk huishouden.

  De Junkers Hydropower Digit badverwarmer heeft geen waakvlam, noch batterijen, maar werkt met een schouwaansluiting. Hierdoor besparen deze toestellen heel wat energie en dit zonder het comfort te moeten inperken. U kan kiezen uit drie verschillende types van debiet: 11, 14 en 17 liter per minuut en is verkrijgbaar zowel voor aardgas als vloeibaar gas. Het verschil met de andere badverwarmer is het gebruik van een hydrodynamische generator. De stroom van het water doorheen deze generator, drijft een turbine aan die op zijn beurt de nodige energie aanmaakt om het gas te ontsteken.

  De Junkers MiniMAXX badverwarmer is het ideale toestel voor gebruikers die een waakvlam en schouwaansluiting verkiezen. Met de compacte en eenvoudige MiniMAXX van Junkers kunt u genieten van warmwatercomfort in uw woning. Door zijn tweedelige beveiliging, rookgasbeveiliging en oververhittingsbeveiliging, hoeft u zich geen zorgen meer te maken tijdens het gebruik van een doorstromer op gas.

  Doorstromers Bulex

  In het gamma van Bulex kunnen we het type Opalia terugvinden: Bulex Opalia C en Bulex Opalia F.

  De Bulex Opalia C badverwarmer is verkrijgbaar met of zonder waakvlam, met elektrische ontsteking of via een generator en heeft steeds een schouwaansluiting. De Bulex Opalia C kan beschouwd worden als een zuinige badverwarmer die geschikt is voor woninggebruik tot 16 liter per minuut.

  De Bulex Opalia F badverwarmer heeft een gedwongen afvoer en werkt met elektronische ontsteking. U heeft de keuze tussen een debiet van 14 liter per minuut of 17 liter per minuut. Deze zuinige doorstromer kunnen gebruikt worden voor thermostatische mengkranen.

  Doorstromers Vaillant

  Wij verdelen badverwarmers van het merk Vaillant van de volgende types: Vaillant atmoMAG GX, Vaillant atmoMAG XZ en Vaillant turboMAG.

  Zowel de Vaillant badverwarmer atmoMAG GX en atmoMAG XZ hebben een schoorsteenaansluiting en zijn verkrijgbaar in verschillende debieten en vermogens. Het verschil tussen deze Vaillant doorstromers is dat de atmoMAG GX werkt met een automatische ontsteking via generator en de atmoMAG XZ met een waakvlam. De Vaillant atmoMAG is gekend voor zijn constante temperatuur, ook al wordt er continu water afgetapt en zijn zeer laag energiegebruik. U kan genieten van een optimaal comfort.

  De Vaillant turboMAG doorstromer heeft een elektronische ontsteking en een gedwongen afvoer. 

 • Veiligheidsgroepen

  Wanneer het water van een voorraadboiler op gas of een elektrische boiler opwarmt, ontstaat er een verhoogde druk. Wanneer er een eventuele overdruk zou ontstaan, wordt deze afgelaten via de veiligheidsgroep. Omwille van het gevaar voor overdruk, is het plaatsen van een veiligheidsgroep dus verplicht. Het druppen van water langs de veiligheidsgroep is dus een logisch effect, maar kan vermeden worden door het plaatsen van een sanitair expansievat.

  De veiligheidsgroep wordt altijd geplaatst op de koudwatertoevoer waardoor deze ook kan dienen als afsluitkraan voor deze toevoer van koud water. Daarnaast heeft een veiligheidsventiel ook nut als terugslagklep op te vermijden dat het water terug in de waterleiding stroomt.

 • Rookafvoer waterverwarmers
 • Expansievaten sanitair

  Wanneer u kiest voor een elektrische boiler of een voorraadboiler op gas, is het verplicht om ook een veiligheidsgroep te plaatsen. Daarnaast wordt er ook aangeraden om een sanitair expansievat toe te voegen aan de installatie. Verwar uiteraard deze expansievaten niet met de versie die gebruikt wordt voor de verwarming. Bekijk onze expansievaten voor verwarming indien u deze wenst.

  Wat doet een sanitair expansievat?

  Wanneer het water in de voorraadboiler opwarmt, zet deze ook uit. Hierdoor druppelt er water via de veiligheidsgroep en gaat er dus ook sanitair water en warmte verloren. Dit effect valt op te lossen door het gebruik van expansievaten die de opgebouwde druk aan de hand van het membraam zullen compenseren. Daarom is het van groot belang dat het expansievat geplaatst wordt tussen de boiler en het veiligheidsventiel. Indien dit zo niet wordt gedaan, zal deze dus water blijven verliezen.

  Heeft u alles goed geïnstalleerd, maar uw boiler blijft lekken? Bekijk zeker onze blog die dergelijk probleem behandelt.

  Merken:

  Flamco

 • Circulatiepompen sanitair

  Jaarlijks kan een gezien tot wel meer dan 15 000 liter schoon water verspillen door het wachten totdat het water warm genoeg is. Om dit verlies tegen te gaan en dus om ook te besparen op uw waterfactuur kan u gebruik maken van een tapwaterpomp.

  Wat is een circulatiepomp of tapwaterpomp?

  Zijn naam doet zijn betekenis vermoeden. Een sanitaire circulatiepomp doet het warm water doorheen de leidingen circuleren tussen de warmwaterbereider en de tapkranen. Hierdoor is er steeds onmiddellijk warm water beschikbaar en hoeft er niet gewacht te worden totdat het water voldoende opgewarmd is.

  Het voordeel van dergelijke circulatoren is dat er heel wat water en tijd bespaard kan worden en indien u kiest voor een energiezuinige circulatiepomp, zal uw elektriciteitsfactuur amper stijgen. Daarnaast bestaan er tapwaterpompen met ingebouwde thermostaat en timer die ervoor zorgen dat u het gebruik van de pomp identiek kunt afstellen op uw gewoontes.

  Wij hebben in ons gamma ook centrale verwarming circulatiepompen. Neem snel een kijkje!

  Merken:

  Grundfos - Wilo

 • Elektrische boilers
 • Indirect verwarmde boiler

Warm water is in elke woning ondenkbaar. We willen voortdurend beschikken over warm water op de juiste temperatuur en in een correcte hoeveelheid. Dit is fundamenteel als we over comfort spreken.

U heeft de keuze tussen heel wat verschillende systemen en toestellen die warm water bereiden. De juiste keuze hangt af van verschillende criteria zoals aantal personen, gewoontes, huidig systeem, ...

De systemen die we over het algemeen terugvinden in een woning zijn: Elektrische boilers, gasboilers of doorstromers.

Wenst u een voorraad van warm water in uw toestel? Dan heeft u de keuze tussen boilers die verwarmen op elektriciteit of voorraadboilers op gas. Wenst u dat op het moment dat u de warmwaterkraan open draait, warm water geproduceerd wordt? Dan kan u gebruik maken van een badgeiser als badkamerverwarmer.

Om alles goed aan te sluiten en een goede werking te verzekeren, heeft u een ruime keuze uit veiligheidsgroepen, rookafvoer, expansievaten en circulatiepompen.

MERKEN

Atlantic - Ariston - Junkers - Vaillant - Bulex

Close