Close

ARISTON VELIS EVO DRY ELEKTRISCHE BOILER

NO-STOCK. Informeer u over de leveringstermijn. Opgelet, geen retour mogelijk!

De Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler is de opvolger van de Ariston Velis Evo Plus. De Velis Evo Dry is een supersnelle moderne design elektrische boiler die de combinatie maakt tussen compact, modern en energiebesparend.

De Ariston Velis Evo Dry kan niet meer beschouwd worden als de typische energieverslindende elektrische boiler zoals de meest traditionele versies.

De ultraplatte 27 cm elektrische boiler Ariston Velis Evo Dry is de ideale vervangen voor een doorstromer op gas, daar het past op elke plaats waar voordien een doorstromer geïnstalleerd was.

Ariston maakt bij de Ariston Velis Evo Dry een belangrijk verschil tussen de prestatie-inhoud en de werkelijke inhoud in liter. De Ariston Velis Evo Dry is verkrijgbaar in drie modellen: 50, 80 en 100. Opgelet! Dit zijn de prestatiewaarden. De werkelijke inhouden van de drie modellen zijn 45 liter, 65 liter en 80 liter.

Meer informatie

636,76 € BTW inbegrepen

Bijhorende producten:

WeerstandDroge weerstand

Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler

Wat is het verschil tussen de Ariston Velis Evo Plus en de Ariston Velis Evo Dry?

We kunnen de Ariston Velis Evo Dry beschouwen als de opvolger van de Ariston Velis Evo Plus. Met de Evo Plus had Ariston een belangrijke speler op de markt gebracht die kon dienen als vervanger van een doorstromer. Over het algemeen zijn doorstromers geïnstalleerd in een kast of een beperkte ruimte, daar waar een gewone ronde elektrische boiler niet meer past. De Ariston Velis Evo Plus was een antwoord op deze vraag. Jammer genoeg had het vorige model een natte weerstand en een natte weerstand is nu juist de zwakke schakel van een elektrische boiler, daar deze last kan hebben van corrosie en kalk. Ariston heeft er een einde aan gemaakt en een nieuwe versie op de markt gebracht, maar dan met een droge weerstand: De Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler.

Waarom is de benaming van de Ariston Velis Evo Dry niet de inhoud in liter?

Wij begrijpen dat het verwarrend is wanneer een klant vraagt naar de Ariston Velis Evo Dry van 100 liter, wanneer deze eigenlijk maar 80 liter effectief als inhoud heeft. De eenvoudige reden is dat Ariston een belangrijk verschil maakt tussen welke prestatie de Ariston Velis Evo Dry kan leveren en welke concrete waterinhoud hiermee aan verbonden is. Een traditionele elektrische boiler heeft een bepaalde waterinhoud en aan de hand van die informatie kan je bepalen of het compatibel is met een klein of groot gezin. Vandaag de dag werken de moderne elektrische boilers zo niet meer. Hierop heeft de Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler willen inspelen. Uiteraard is er een concrete literinhoud aan verbonden, maar de Ariston Velis Evo Dry zal werken zoals een traditionele elektrische boiler met de inhoud van zijn modelnaam. Verwarrend wanneer u niet op de hoogte zou zijn van deze informatie, maar logisch wanneer we rekening houden met de denkwijze van de gebruikers.

Hoe werkt de Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler?

De Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler beschikt over een dubbele kuip waardoor het op een zeer snelle manier uw sanitair water kan opwarmen. Juist door de innovatieve technologie van twee kuipen duurt het maar 50 minuten totdat u opnieuw warm water heeft wanneer al het warm water opgebruikt is. De Ariston Velis Evo Dry kan dus ultrasnel genoemd worden. Beide kuipen hebben een dubbele steatietweerstand (droge weerstand, vandaar de naam Dry) waardoor dus kalkvorming beperkt wordt. Het vermogen per weerstand is tweemaal twee keer 750W

De Ariston Velis Evo Dry is bedienbaar via een intuïtief touch screen waarop u een heleboel informatie kunt aflezen: de tijd alvorens u opnieuw kunt douchen bij gebruik aan warm water, hoeveel douches u nog kunt nemen met het aanwezige warm water en daarnaast kunt u op een zeer eenvoudige manier de elektrische boiler Ariston Velis Evo Dry programmeren naar uw wens en noden. Comfort en warm water op de ideale temperatuur worden gegarandeerd.

Wat zijn de voordelen van de Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler?

De Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler is uiterst flexibel.

  • Dankzij de diepte van amper 27 centimeter is de Ariston Velis Evo Dry de platse elektrische boiler op de markt. Deze compacte boiler kan dus vrijwel in elke ruimte en op elke plaats gemonteerd worden en is ideaal voor renovatiewerken waar een doorstromer op gas moet vervangen worden door een elektrisch alternatief.
  • De Ariston Velis Evo Dry is gekend op zijn multipositie. Elke versie van deze elektrische boiler kan zowel verticaal als horizontaal geïnstalleerd worden. Bij horizontale installatie zijn de uitgang van de buizen naar links geplaatst.
  • Ariston lanceert het "shower ready" principe waarbij de Ariston Velis Evo Dry na 50 minuten reeds in staat is om u een douche te laten nemen.

Geef toe! Er is toch geen enkele reden geldig om niet te kiezen voor de Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler.

Technische informatie van de Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler

De bevestigingshaken voor muurmontage zijn inbegrepen in het pakket van de Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler

Bij gebruik van een elektrische boiler, in dit geval de Ariston Velis Evo Dry, is het plaatsen van een veiligheidsgroep verplicht. De aansluiting voor de veiligheidsgroep is 1/2". 

Alle modellen van de Ariston Velis Evo Dry elektrische boiler hebben dezelfde breedte en dezelfde diepte, namelijk 275 mm als diepte en 506 mm als breedte. Enkel de hoogte verschilt tussen de verschillende modellen.

Model Ariston Velis Evo Dry elektrische boilerHoogte (mm)
50776
801066
1001251

 

Close