Close

Gasboiler 

1 - 1 van 1 product.
1 - 1 van 1 product.

Gasboiler

Om warm water op te warmen via aardgas kunt u kiezen tussen twee mogelijke toestellen: gasboiler of doorstromer, geizer.
Het verschil tussen een gasboiler en een doorstromer is de aanwezigheid van een voorraad van warm water. Een doorstromer verwarmt enkel het warm water dat er op dat moment nodig is. Om die reden is er geen voorraadtank nodig. Een gasboiler daarentegen beschikt wel over een voorraadtank, waardoor het water continu op temperatuur wordt behouden.

Ariston gasboiler

Bent u overtuigd van een gasboiler, dan bieden wij in ons assortiment de Ariston Optima gasboiler aan. Bij de gasboiler beschikt u steeds over een voorraad warm water dat continu op een aangename temperatuur wordt behouden. De inhoud van de gasboiler varieert tussen de 110 liter, 150 liter en 185 liter. Het is heel belangrijk dat je correct bepaalt hoeveel warm water er binnen de huislijke kring verbruikt wordt om zo de ideale inhoud van de gasboiler te kiezen. Kiest u voor een te kleine boiler, dan zal u zeer snel zonder warm water vallen en wanneer u kiest voor een te grote inhoud, dan zal uw gasboiler in verhouding teveel energie verspillen tijdens het opwarmen van ongebruikt water.

Nadelen gasboiler

  • Plaatsiname
  • Aankoop is duurder dan een doorstromer.

Voordelen gasboiler

  • Comfort: U beschikt steeds over warm water bij het gebruik van een gasboiler.
  • Automatische aanvulling van de voorraad warm water.
  • Levensduur

Wat is het verschil tussen de Ariston Optima en de Ariston Optima V gasboiler?

Beide voorraadboilers werken met een elektrische ontsteking en zijn beschermd tegen roestvorming. Het verschil tussen de Optima en de Optima V is de rookafvoer. De eenvoudige versie, de Ariston Optima gasboiler, werkt met een schouwafvoer. De Ariston Optima V gasboiler heeft een gestuwde afvoer en heeft hierdoor amper energieverlies.

Technische fiche Ariston Optima gasboiler

Technische fiche Ariston Optima V gasboiler

Close