Close

CINTROPUR WATERFILTER TRIO-UV 25W

CIN02842669

Informeer zeker eerst voor actuele stock.

De Cintropur TRIO-UV filter is een sterilisator met drie functies:

  • Filteren op 25μ zodat alle zwevende deeltjes worden tegengehouden
  • Zuiveren met actieve koolstof zodat vieze geuren, kleuren en smaken worden tegengehouden alsook pesticiden en herbiciden
  • Steriliseren met UV-lamp zodat alle bacteriën worden verwijderen

Het resultaat van de integrale behandeling van regenwater door de Cintropur TRIO-UV waterfilter is zuiver water voor uw algemene watervoorziening in uw woning.

Meer informatie

944,10 € BTW inbegrepen

Bijhorende producten:

Cintropur TRIO-UV 25W waterfilter

De Cintropur Trio-Uv waterfilter wordt ook wel strerilisator genoemd en verzorgt de integrale zuivering van uw regenwater. De Cintropur UV waterfilter heeft drie belangrijke functies die ervoor zorgen dat uw water zo rein mogelijk is.

Is het water behandeld door de Cintropur Trio-UV waterfilter drinkbaar?

*Opgelet! Dit houdt niet in dat u onmiddellijk na de behandeling het water kunt drinken. Ook al gaat het over een integrale waterbehandeling, alvorens het behandelde water als drinkbaar te beschouwen moeten eerst de chemische parameters gecontroleerd worden. Enkel en alleen wanneer deze goed zijn, is er geen gevaar voor de gezondheid wanneer u van dit water zou drinken.

Waarvoor kan ik het behandelde water door de Cintropur UV filter gebruiken?

De doeleinden waarvoor u het behandelde water zonder extra controle kunt gebruiken zijn een heleboel mogelijkheden.

  • U kunt het water gebruiken voor de algemene watervoorziening van uw woning zoals badkamer, toilet, douches, ... Het water is volledig veilig voor gebruik als hygiëne toepassing, daar de sterilisator met UV-lamp van de Cintropur Trio-UV ervoor zorgt dat de kwaliteit op bacteriologisch vlak optimaal is. Opgelet! Wij herhalen nogmaals dat gebruik voor hygiëne niet hetzelfde is zoals het drinken van het behandelde water. 
  • U kunt het water gebruiken om te koken en dus op culinair vlak of om uw voedingsmiddelen te spoelen alvorens uw gerecht klaar te maken.
  • Ook voor uw dieren kunt u het behandelde water door de Cintropur waterfilter gebruiken: u kunt uw visaquarium vullen met het behandelde water alsook gebruiken tijdens de kweek van eenden, kippen, konijnen, ...

Welk water kan ik laten behandelen door de Cintropur TRIO-UV 25W waterfilter?

Over het algemeen wordt de Cintropur waterfilter gebruikt voor de zuivering van putwater, bodemwater of regenwater. Hierna is het water perfect in orde om uw woning van water te voorzien. Maar in sommige situaties voldoet het aanwezige leidingwater niet aan de comfortvraag van de eindgebruiker en wenst deze een extra zuivering. Ook hier kan de Cintropur waterfilter met UV u een oplossing aanbieden. Bij langdurige opslag van water bijvoorbeeld in een boot of een mobilhome kan het aan te raden zijn om het water voor gebruik goed te filteren om geuren, smaken en bacteriën te verwijderen. De Cintropur TRIO-UV is hier een ideale optie.

Hoe werkt de Cintropur TRIO-UV 25W waterfilter?

De Cintropur TRIO-UV heeft drie verschillende zuivermomenten, zoals de naam reeds doet vermoeden. Elk aspect neemt een deel van de zuivering voor zijn rekening.

De eerste filter heeft een filtering van 25μ zodat alle vaste zwevende deeltjes worden gefilterd zodat deze uit het regenwater gehaald worden. Over het algemeen zullen de grove deeltjes reeds alvorens intrede in de Cintropur Trio-UV filter tegengehouden worden in de waterput, maar de kleinste deeltjes die ontsnapt zijn aan dat eerste extern filtering zullen hier abrupt halthouden. De tweede filtering van de Cintropur UV waterfilter is een houder die actieve koolstof bevat die speciaal zo ontworpen is dat de actieve kool heel eenvoudig bijgevuld kan worden. Het afneembaar deksel van de houder maakt het mogelijk om de houder te vullen met actieve kool. U kunt deze actief koolstof als accessoires aankopen.Dankzij deze actief carbon zullen de onaangename geuren, vieze bruine kleuren, vuile smaken alsook pesticiden en herbiciden uit het water gehaald worden. Het laatste aspect van de Cintropur TRIO-UV 25W is de sterilisatie, wat juist deze waterfilter zo speciaal maakt. De aanwezige UV-lamp van 25W zal ervoor zorgen dat de kwaliteit op bacteriologisch vlak kan gegarandeerd worden en er dus geen gevaar is bij gebruik van behandeld water door de Cintropur waterfilter TRIO-UV.

Technische gegevens van de Cintropur TRIO-UV waterfilter:

Om een goede zuivering te blijven garanderen moet u de volgende handelingen uitvoeren wanneer de fabrikant dit voorschrijft in zijn gebruikshandleiding:

  • Actief koolstof: Wanneer het actief koolstof gehalte in de houder leeg is, moet deze opgevuld worden met het correcte accessoire van Cintropur.
  • UV-lamp: De UV-lamp die de Cintropur waterfilter gebruikt, moet jaarlijks veranderd worden door een nieuw exemplaar zodat een correcte werking gegarandeerd blijft.
  • Kwarts of glas: Elke vijf jaar wordt er door de fabrikant Cintropur aangeraden om het glas van uw UV waterfilter te vervangen zodat deze correct het uv-lucht doorlaat.

De UV-lamp van dit model heeft een lampsterkte van 25W en wordt aangesloten met diameter 3/4" of 1". Beide diameters zijn mogelijk. Daarnaast is de montagebeugel voor muurmontage inbegrepen in het pakket.

Zoals elke waterfilter zal er een klein drukverlies ontstaan, daar het water door enkele filtermomenten moet gaan. Uiteraard zal de fabrikant Cintropur ervoor zorgen dat dit dukverlies tot het minimum wordt behouden. Om een idee te hebben wat het drukverlies van de Cintropur Trio-Uv waterfilter kan inhouden, geeft Cintropur mee aan zijn gebruikers dat bij een waterdebiet van 1000 liter per uur een drukverlies bij 25μ van 0.40 bar ontstaat.

Close